Hoe een alles-in-één-oplossing helpt kosten te besparen

Wie automatiseert, bespaart kosten. Op die manier werk je efficiënter, waarmee je kosten bespaart. Dat is beter voor bedrijf en klant.

We leven in een tijd waarin marges onder druk staan door schaarste en stijgende kosten. Voorheen kozen bedrijven vaak voor het doorberekenen van kosten aan klanten. Prijzen voor producten en services stijgen echter zo hard dat klanten op zoek gaan naar alternatieven. De waarde van het aanbod kun je tot een bepaalde hoogte oprekken. Daarboven vinden afnemers het te duur, waardoor bedrijven marktaandeel kwijtraken.

Realtime

Het is belangrijk om kosten en opbrengsten nauwlettend in de gaten te houden. Op dagelijkse basis, met realtime inzicht voor het maken van betere bedrijfsbeslissingen. Een alles-in-één-oplossing biedt dit inzicht en zorgt ervoor dat bedrijven efficiënter gebruikmaken van tools, materialen en resources. Zo helpt automatisering bedrijven bij het stroomlijnen en optimaliseren van processen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om alles naar hun hand te zetten en relevante data inzichtelijk te maken. Alleen data verzamelen is niet voldoende. Bedrijven die marktconform willen opereren, hebben inzicht nodig in de kosten en opbrengsten. Voor een betere kostenstructuur is het belangrijk om slimmer en efficiënter te werken.

Voordelen

Met een geïntegreerd systeem kun je: 

  • Alle activiteiten altijd en overal realtime inzichtelijk maken in overzichtelijke rapportages
  • Specifieke kengetallen en budgetverdeling toevoegen
  • Datagedreven beslissingen nemen en direct bijsturen in bijvoorbeeld productieprocessen
  • Het jaarbudget opsplitsen in maanden, zodat je precies kunt zien wat er gerealiseerd is en tegen welke kosten, zelfs per productierun.

Terugverdientijd

Automatisering leidt tot slimmer en efficiënter werken, en dat zie je terug in de kosten. Bedrijven refereren nog wel eens aan de zeven jaar terugverdientijd die in het verleden de norm was. Inmiddels ligt dat anders: de investering van een alles-in-één-oplossing is meestal binnen enkele jaren terugverdiend en is dus zeker het onderzoeken waard.

Experttips van Walter Ruiter

Dagelijks monitoren 
Gebruik data om beslissingen te nemen en bij te sturen. 

Wees efficiënt 
De juiste software kan helpen om kosten te besparen. 

Alles in één 
Gebruik niet langer verschillende applicaties of informatie in spreadsheets door elkaar.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Delft.business.


Neobis introduceert nieuwe huisstijl