Quickscan: neem je huidige ERP-landschap onder de loep


Wil je meer weten, laat dan je gegevens achter.
Of kijk hieronder voor nog meer details.

Noodzakelijke digitalisering

Vandaag de dag vragen we steeds meer van onze ERP-oplossing. Er wordt op afstand gewerkt, klanten verwachten snelle service, bedrijfsprocessen worden complexer en er is meer behoefte aan inzicht zodat we sneller kunnen inspringen op veranderingen.

Pijnpunten in een notendop

Veel bedrijven maken al gebruik van een ERP-oplossing, maar meestal is deze geënt op het voeren van de boekhouding en worden overige bedrijfsprocessen nauwelijks belicht. Ook zien we vaak dat een deel kan worden opgevangen, echter omdat dit te omslachtig is - of mensen hebben geen toegang - wordt dit nauwelijks gebruikt. Naast deze oplossing voor de noodzakelijke boekhouding ontstaat een wildgroei aan andere applicaties of documenten met opgeslagen informatie.

Door de wildgroei aan documenten en applicaties ontstaat een versnippering van data en de betrouwbaarheid hiervan neemt af. Dit is op te lossen door alle applicaties met elkaar te laten synchroniseren, maar met elke extra applicatie neemt de complexiteit toe en wordt het updaten van een applicatie een uitdaging. Hierbij hebben we het nog niet eens over de kosten van dit soort oplossingen.

Wat we ook zien is dat er een aantal klanten zijn die over de meest geavanceerd oplossingen beschikken, maar er bijna niemand binnen de organisatie weet van het gebruik. Het management heeft het idee dat er geen problemen zijn met het ERP-pakket en dat alles er in zit. We constateren dat een groot deel van de functionaliteit niet gebruikt wordt omdat men niet weet hoe het werkt of niet de juiste rechten heeft.

Dataveiligheid en AVG

Met de digitalisering van de organisatie neemt ook de kans op van verlies, diefstal of gijzeling van data. Zeker wanneer systemen van buitenaf benaderbaar zijn. Dit kan een externe aanval zijn, maar ook vanuit de organisatie zelf. Bekende voorbeelden zijn e-mails die door iemand intern geopend zijn, waarna kwaadwillende software geïnstalleerd wordt. 

Quickscan van uw ERP-landschap

Vanuit Neobis hebben wij jarenlange kennis en ervaring opgebouwd en hebben we vanuit verschillende vakgebieden specialisten beschikbaar om de meeste problemen en risico's te signaleren en eventueel te voorkomen of op te lossen.

Samen kunnen wij het gehele ERP-landschap in kaart brengen en de hoofdprocessen vastleggen. Tijdens deze sessies nemen wij ook interviews af met een aantal key users om de beperkingen, risico's en pijnpunten vast te leggen. Samen met de strategische doelstellingen en lange termijn visie van de organisatie zijn we in staat om een solide advies uit te brengen over toekomstige oplossingen en hoe huidige pijnpunten opgelost kunnen worden.

 

Wil je meer weten of verder praten met een goed kop koffie erbij?

Laat dan hieronder je gegevens achter, je hoort zo snel mogelijk van ons!

Bedankt voor je bericht.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.