​Automatisering voor de auto-industrie

Businesscase: leverancier van autobanden en velgen

Recent zijn we gestart met een nieuw project. Dit keer gaan we aan de slag bij een toonaangevende leverancier van autobanden en velgen. Uniek bij deze klant is dat ze de banden en velgen niet alleen leveren, maar ook op de velg monteren en indien gewenst onder de auto zetten. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben zij de mogelijkheid om de klant een advies te geven over de mogelijke banden en velgen combinaties voor een specifieke auto. Dit bedrijf heeft een assortiment met meer dan 600 duizend verschillende velgen en banden. Zoals je wellicht begrijpt, past niet elke band op elke auto. Op dit moment zijn we voor deze klant bezig met het uitwerken van een oplossing voor het automatisch selecteren van mogelijke velg- en bandcombinaties.

Vertalen specialistische kennis

De complexiteit die hier in zit is niet alleen of dat de boutgaten overeenkomen, maar er zijn nog veel meer parameters die van belang zijn bij de selectie van de juiste velg en band. Zelfs de wetgeving speelt hier een rol in; de spoorbreedte van de auto mag bijvoorbeeld niet meer dan 2% afwijken van de typegoedkeuring.

Om in dit soort situaties te komen tot de juiste oplossing, moeten wij ons verdiepen in het domein van onze klant zodat we niet alleen de vraagstelling goed begrijpen maar ook de specialistische kennis die van de klant heeft vertalen naar een technische oplossing. We brengen  die kennis in onze oplossing, zodat we in staat zijn om het selecteren van de velg en band te automatiseren.

Heb je een afwijkend bedrijfsproces of een technisch vraagstuk waar je geen passende oplossing voor ziet? Neem dan contact met ons op. Wij verdiepen ons graag in jouw domein om samen tot de beste oplossing te komen.


Odoo V16.0 accounting