Ubuntu 10.04 LTS is uit

Het meest opvallende is dat de grafische interface drastisch is aangepast. Het standaard kleurenschema dat is voorgedefinieerd met de uitnodigende-violette tinten en veel zachter ondertonen en hoogtepunten geven een warme, comfortabele werk omgeving.

De venster bedieningsknoppen zijn nieuw ontworpen en zijn bolletjes geworden. De volgorde van de knoppen en hun plaatsing in de linker bovenhoek van de titelbalk heeft tot veel geleid controverse. Maar na enige uren is men er al snel aan gewend. OSX gebruikers zullen dit zien als een groot voordeel als ze Ubuntu gaan gebruiken.

Ubuntu 10.04

Ubuntu 10.04 introduceert een aantal nieuwe toepassingen en brengt tal van verbeteringen aan de bestaande software die is meegeleverd met de desktop. Enkele van de belangrijkste toevoegingen in deze release zijn de Gwibber social networking applicatie, de pitivi video-editor, en de SimpleScan tool voor het verkrijgen van een afbeelding van een scanner.

Ubuntu’s Software Center heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. In het bijzonder zijn Canonical’s Ubuntu ONE nieuwe web service-integratie van functies doorgevoerd in verschillende desktop-applicaties, met name de Rhythmbox muziekspeler.

Langverwachte release 

Een van de meest controversiële wijzigingen in de standaard Ubuntu-software stack in het Lucid release is de verwijdering van GNU Image Manipulation Program (GIMP) echter zit deze natuurlijk nog wel in de repositories. Dus men kan, wanneer gewenst deze alsnog eenvoudig toevoegen. Al met al heeft Canonical met deze release weer een grote stap voorwaarts gemaakt


Ubuntu Cloud Computing