Uitgelicht: Digitaal factureren

Een verkoopfactuur is een van de belangrijkste documenten binnen het bedrijfsproces: Verkoopfacturen verwijzen naar klanten, producten, verrichtte werkzaamheden, geheven belastingen, verwachte periodes van betaling, etc.

Dit document moet tevens kunnen worden overlegd aan accountants en de belastingdienst. Een factuur wordt gebruikt om saldi te controleren en transacties te registreren. Een factuur is tevens een belangrijke bron voor veel management-rapportages.

Decennia lang is de factuur als document onveranderd gebleven. Ook de verwerking van facturen is jarenlang het zelfde gebleven terwijl het invoeren van digitaal factureren één van de eenvoudigste en meest effectieve manieren is om een efficiëntie slag te maken in een moderne bedrijfsvoering.

Digitale verkoopfacturen

Het genereren, verzenden en archiveren van digitale verkoopfacturen gaat in een fractie van de tijd en kosten van het factureren op de oude wijze. Digitale facturen elimineren problemen die soms onvermijdelijk zijn met op papier gebaseerde processen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld (overmatig) kopiëren, zoekraken en mis plaatsen. Bij digitale facturatie worden er door middel van workflows automatisch meldingen gegenereerd en een voorgedefinieerde werkwijze afgedwongen. Zo wordt de kans op fouten nihil.

Ook bij audits zijn digitale facturen een welkome innovatie. Alle benodigde gegevens zijn sneller toegankelijk en er is meer overzicht. Dit bespaart veel tijd en daarmee geld.

E-invoicing oplossing

Onze E-invoicing oplossing biedt de mogelijkheid om facturen in ICF, XML, UBL, GS1, EDIFACT, PDF, etc. te genereren en te versturen. De facturen worden aangemaakt op basis van gegevens van uw bestaande (ERP-)systeem. Hiervoor zal een koppeling worden gemaakt met de bestaande programma’s.

Wij helpen u graag vrijblijvend aan de hand van een business-case uw mogelijke kostenbesparing in kaart te brengen. Daarna kunnen we met onze diepgaande inhoudelijke kennis een plan van aanpak voorstellen om ook uw organisatie de voordelen van digitaal facturen te laten ervaren.

Wilt u meer weten over hoe digitaal facturen kan leiden tot forse besparingen? Neem dan – geheel vrijblijvend – contact met ons op via het onderstaande formulier.


GaMP implementatie methode