IT FIRST vernieuwd haar ERP omgeving met Odoo

ICT dienstverlener IT FIRST is 2018 van start gegaan met een geheel vernieuwde ERP omgeving op basis van Odoo ERP, dat is geïmplementeerd door West IT Solutions. Het vorige back-end systeem voldeed niet meer aan de eisen. “Het vorige systeem was niet meer geschikt voor een organisatie van onze grootte. We liepen tegen bepaalde beperkingen aan op het gebied van het aantal producten dat wij beschikbaar stellen aan onze klanten,” vertelt Pre-Sales Consultant Matthijs Albrecht hierover.

Zoektocht naar een nieuwe back-end oplossing

Om die reden is IT FIRST op zoek gegaan naar een IT bedrijfsomgeving die voldoet aan de huidige ontwikkelingen én modulair is in gebruik om mee te kunnen blijven bewegen met de wensen uit de markt. De verschillende software oplossingen waarnaar is gekeken zijn Microsoft Dynamics en Odoo. Als snel bleek dat Odoo prima invulling kon geven aan alle wensen van IT First. Odoo bevat alle gewenste functionaliteit en is daarbinnen ook nog eens op maat aanpasbaar. “En ook de initiële kosten bleken een stuk lager dan de andere oplossing waar we naar hebben gekeken,” aldus Matthijs.

Alle functionaliteiten aanwezig in Odoo ERP

De omgeving bevat een CRM systeem, een webshop, ERP functionaliteit én een bestelsysteem. Ook is er een OCI-koppeling naar de klanten gerealiseerd, waarmee de klanten hun orders automatisch kunnen plaatsen. En het systeem is in staat om UBL facturen te genereren zodat de klanten deze automatisch kunnen boeken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de OCI koppeling en de ontwikkeling van een nieuwe website en e-commerce platform. In de volgende fase wordt de EDI koppeling opgepakt. Hiermee kunnen automatisch orders worden verzonden naar haar leveranciers, een proces dat op dit moment nog handmatig verloopt.

Geslaagd project

Volgens Matthijs beschouwd IT First het project als geslaagd. Ze zijn erg enthousiast over het traject met West IT Solutions en de inmiddels opgeleverde functionaliteit. “Wij zijn heel tevreden over West IT Solutions en de samenwerking tijdens het project. Dit is met name te danken aan de samenwerking met de Business Consultant. Doordat daar zoveel kennis aanwezig is van Odoo en bedrijfsprocessen is hij in staat zeer snel en adequaat te schakelen. Wij krijgen direct terugkoppeling op al onze vragen en men komt meteen in actie wanneer dit nodig is. Dit is voor ons van grote toegevoegde waarde geweest tijdens het project.”


Roos + Bijl kiest voor Neobis